Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στις Σέρρες - Μάχη για να παραμείνει μακριά από τα σπίτια - Μήνυμα του 112

Στην μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτάς στις Σέρρες έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα ενώ ενισχυμένες είναι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στις Σέρρες - Μάχη για να παραμείνει μακριά από τα σπίτια - Μήνυμα του 112
Facebook
1'

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Αχλαδοχώρι Σερρών, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει στο όρος Όρβηλος εδώ και 14 ημέρες, φτάνοντας πάνω από το χωριό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν και εναέρια μέσα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσεις έχουν ενισχυθεί.

Η πυρκαγιά περασε στο Αχλαδοχώρι μετά από δύο μέρες που έκαιγε υπόροφα, εξαιτίας του δυνατού ανέμοου που προκάλεσε μεγάλη αναζωπύρωση με αποτέλεσμα την επέκταση της φωτιάς προς την περιοχή «Σπανουβίτσα» 4 χλμ από το χωριό του δήμου Σιντικής.

Τα ξημερώματα ήχησε και το 112 με μήνυμα στους κατοίκους για να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ οι αντιπυρικές ζώνες και οι μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής κρατούν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, τα οποία δεν απειλούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Παράλληλα στην επιχείρηση συνδράμουν 15 άτομα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, καθώς επίσης υδροφόρες από τους Δήμους Σερρών και Ηράκλειας, χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιντικής, αλλά και μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή