Στάθα Καραϊβάζ: «Μόνη δικαίωση αν γύριζε πίσω ο Γιώργος» λέει στο Newsbomb

Η Στάθα Καραϊβάζ μιλάει στο newsbomb για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τα δύο κατηγορούμενα αδέλφια για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
3'

Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Η σύζυγος του, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ από την πρώτη στιγμή έδωσε τον δικό της αγώνα με αξιοπρέπεια όλο αυτό το διάστημα, στην δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου. Μιλώντας στο newsbomb.gr, τονίζει την εμπιστοσύνη της και τον σεβασμό της απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αρχές, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη δικαίωση για εκείνη θα ήταν «αν ο Γιώργος γύριζε πίσω», ενώ ξεκαθαρίζει οτι είναι θέμα της πολιτειάς αν θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός.

«Σεβόμαστε απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη και τις Αρχές του τόπου. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν αθωωτικό, επειδή έτσι έκρινε η δικαιοσύνη», λέει η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ στο Νewsbomb.

«Όσο ζω δεν θα αφήσω τίποτα να σκιάσει την προσωπικότητά του»

«Οι νεκροί δεν δικαιώνονται, για εμένα ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω και αυτό είναι κάτι που λέω από την πρώτη στιγμή. Ακόμα και διαφορετικό αν ήταν το αποτέλεσμα της δίκης, δεν θα άλλαζε κάτι για μένα. Η δικαίωση θα ήταν εάν ο Γιώργος γυρνούσε στην οικογένειά του, στο σπίτι μας, στο γιο μας, στην αγκαλιά μας», προσθέτει, ενώ σε ερώτηση για το αν θα επιμείνει μέχρι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δημοσιογράφου, η ίδια απάντησε ότι «Αυτό είναι θέμα της πολιτείας και του κράτους. Εγώ πάντα λειτουργούσα συνηγορητικά, ακολουθούσα τις Αρχές», προσθέτει.

Πάντως, όπως λέει, θεωρεί δικαίωση στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ το γεγονός ότι έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η επαγγελματική του ιδιότητα.

«Ωστόσο, αυτό που θεωρώ δικαίωση είναι το γεγονός ότι από το δικαστήριο ακούστηκε πως ο Γιώργος σκοτώθηκε ως δημοσιογράφος και ότι έγινε αποδεκτό από όλους, ακόμα και από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η επαγγελματική του ιδιότητα. Αυτό αποτελεί δικαίωση στη μνήμη του Γιώργου και είχα ορκιστεί όσο ζω ότι δεν θα αφήσω τίποτα να σκιάσει την προσωπικότητά του», λέει χαρακτηριστικά κλείνοντας.

Αθώοι και οι δύο κατηγορούμενοι

Τα δύο αδέλφια, κατηγορούμενα για την δολοφονία του δημοσιογράφου κρίθηκαν αθώα, παραβλέποντας την εισαγγελική πρόταση για ενοχή τους, ενώ ως κίνητρο του εγκλήματος έγινε αποδεκτη η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Σχετικές ειδήσεις