Ρεπορτάζ Newsbomb: Βίντεο ντοκουμέντο από την Κεφαλονιά - Η στιγμή που βυθίζεται το σκάφος

Αποκλειστικά πλάνα λίγο πριν την βύθιση του πλοίου στην Κεφαλονιά - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης επιβατών και πληρώματος 

Ρεπορτάζ Newsbomb: Βίντεο ντοκουμέντο από την Κεφαλονιά - Η στιγμή που βυθίζεται το σκάφος
1'

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε για να διασωθούν το πλήρωμα και οι επιβάτες ενός σκάφους που νωρίτερα την Τετάρτη (31/7) εξέπεμψε σήμα SOS ανοιχτά του Φισκάρδου καθώς βυθιζόταν.

Τo Newsbomb.gr, φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από το σκάφος που καταγράφει τις στιγμές λίγο πριν βυθιστεί.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Το μοιραίο λάθος του πληρώματος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ένα λάθος του πληρώματος ήταν αυτό που οδήγησε στη βύθιση του γιοτ, ωστόσο ήδη αντλούνται τα νερά από το εσωτερικό του, με πηγές να αναφέρουν ότι το σκάφος θα σωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλήρωμα του σκάφους έβαλε ανατολικό καιρό, ξεχνόντας να κλείσουν την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ με αποτέλσμα να σημειωθεί εισροή υδάτων, που είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να πάρει κλίση από τα νερά.

Πρόκειται για σκάφος με σημαία Μάλτας, με το όνομα «Ethos», το οποίο ακινητοποιήθηκε όταν άρχισαν να εισρέουν νερά στο εσωτερικό του από την πίσω δεξιά πλευρά, στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φισκάρδου της Κεφαλονιάς, με κατεύθυνση προς Ιθάκη, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Newsbomb.

Ήδη παραπλέοντα σκάφη και ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού έχουν ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια για να το σώσουν, με εξωτερικές αντλίες που τραβάνε τα νερά, ενώ άμεση ήταν η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος.

Τέλος σημειώνεται ότι το εν λόγω γιοτ ανήκει στην ίδια εταιρεία, που ανήκει η θαλαμηγός «Περσεφόνη», της υπόθεσης εμπρησμού του πευκοδάσους στην Ύδρα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή