Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται 4 οικισμοί - «Είναι ανεξέλεγκτη», λέει ο δήμαρχος Διρφύων

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται 4 οικισμοί - «Είναι ανεξέλεγκτη», λέει ο δήμαρχος Διρφύων
2'

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια, το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Ιουλίου.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και για αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τριών οικισμών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην κεντρική Εύβοια.

Πρόκειται για τα χωριά Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς, με τους κατοίκους να καλούνται να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα.

Μια ανάσα από σπίτια, λέει ο δήμαρχος Διρφύων στο Newsbomb.gr

Ο δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μάχη με τις φλόγες που δίνει αυτή την ώρα η πυροσβεστική, τονίζοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

«Υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο στο Αφράτι. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και καίει σε πυκνό δάσος. Τα εναέρια μέσα κάνουν καίριες ρίψεις νερού, ωστόσο ο πυκνός καπνός και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν πάρα πολύ το έργο τους», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος.

Για το αν η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές ο κ. Ψαθάς είπε: « Η φωτιά καίει περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τους οικισμούς.

Εκκενώθηκε και το Αφράτι

Μάλιστα, νωρίτερα το 112 ήχησε στο Αφράτι και παραπέμπει τους κατοίκους να μετακινήθουν προς το Βασιλικό.

Σε διπλή ζώνη τα πυροσβεστικά

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος και 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα ακόμη για το συντονισμό τους.

Οι πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα προσπάθησαν να την περιορίσουν στον ορεινό όγκο αλλά οι φλόγες βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και μάλιστα απείλησαν να κυκλώσουν τα πυροσβεστικά οχήματα που βρισκόταν παρατεταμένα για να την αντιμετωπίσουν.

Τα πυροσβεστικά έχουν δημιουργήσει διπλή ζώνη πριν το χωριό και περιμένουν το μέτωπο ενώ βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μεταφέρθηκαν ανοίγουν ζώνες προστασίας για να προλάβουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή υπάρχουν πυκνοί καπνοί και έχει δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα, μετά την εντολή για την εκκένωση στο χωριό Αφράτι, ζήτησε την ενίσχυση των δυνάμεων με περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα και εκφράζει φόβους πως το μέτωπο της φωτιάς που είναι πολύ μεγάλο αν ξεφύγει είναι πιθανό να κινηθεί προς το Δήμο Ερέτριας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή