Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Μια ανάσα από σπίτια, λέει ο δήμαρχος Διρφύων στο Newsbomb.gr

Την δραματική κατάσταση με τη πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στο Αφράτι περιγράφει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Δυρφίων - Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς 
2'

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην Εύβοια, το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Ιουλίου.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και για αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μάχη με τις φλόγες που δίνει αυτή την ώρα η πυροσβεστική.

«Υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο στο Αφράτι. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και καίει σε πυκνό δάσος. Τα εναέρια μέσα κάνουν καίριες ρίψεις νερού, ωστόσο ο πυκνός καπνός και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν πάρα πολύ το έργο τους», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος.

Για το αν η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές ο κ. Ψαθάς είπε: « Η φωτιά καίει περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τους οικισμούς.

Σημειώνεται πως συνεχόμενα είναι τα μηνύματα του 112 για τη φωτιά στο Αφράτι και παραπέμπει τους κατοίκους να μετακινήθουν προς το Βασιλικό.

Ακόμη παραπέμπει τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια, Άγιο Γεώργιο και Αρμά Ευβοίας να απομακρυνθούς προς Χαλκίδα.

Τεράστια είναι η προσπάθεια της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς. Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 120 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων, 40 οχήματα, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα στη περιοχή ενεργούν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Σχετικές ειδήσεις