Φωτιά στην Εύβοια: Δύσκολη η κατάσταση λόγω των δυνατών ανέμων - Δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια.
Dimitris Malliaris
1'

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννης, να χαρακτηρίζει δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί.

Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ριπές 7 μποφόρ, ενώ τα πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας δημιουργούν διαρκώς κηλιδώσεις και νέες εστίες νοτιότερα της πυρκαγιάς.

Όπως επισήμανε, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση, το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι και το τρίτο εκδόθηκε για την απομάκρυνση τους μικρούς οικισμούς Καμάρι, Καλύβια και 'Αγιο Γεώργιο Αρμά με κατεύθυνση προς Χαλκίδα. Νωρίτερα, συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά στην Εύβοια πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαθρακογιάννης, το απόγευμα της Τετάρτης στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος και 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα ακόμη για το συντονισμό τους.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων», συμπλήρωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 45 νέες πυρκαγιές πρόσθεσε ο ίδιος.