Φωτιά στην Εύβοια: Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες - H ανάλυση του Meteo

Θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την ένταση των ανέμων που δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής στην Εύβοια όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Πισσώνα.

Φωτιά στην Εύβοια: Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες - H ανάλυση του Meteo
1'

Μεγάλη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στην περιοχή του Πισσώνα Εύβοιας, στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων δίνουν από το μεσημέρι της Τετάρτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η επιχείρηση κατάσβεσης καθίσταται δύσκολη, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης στην ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα, εστιάζοντας στους δυνατούς ανέμους.

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με ριπές που φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ, ωστόσο σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων από το meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η έντασή τους θα μειωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo.gr , οι άνεμοι τις επόμενες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Πισσώνα, Εύβοιας όπου εκδηλώθηκε η δασική πυρκαγιά 4, αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, από τα 4-5 μποφόρ που πνέουν τις απογευματινές ώρες με ριπές στα 50-55 χλμ/ώρα, στα 2-3 μποφόρ τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης 31/07 και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/08.

Σταδιακή ενίσχυση των ανέμων αναμένεται εκ νέου από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/08. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι ριπές του άνεμου κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/07 και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/08 όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 χλμ/ώρα (Εικόνα 1), ενώ σταδιακά από τις πρωινές ώρες έως τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 01/08 οι ριπές του ανέμου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 40-50 χλμ/ώρα.

evia-fotia.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή