ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

Εύβοια: Αγωνία για τη μεγάλη φωτιά - Καίει σε δύσβατο σημείο, δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δίνουν τιτάνια μάχη για να ελέγξουν τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην κέντρικη Εύβοια.

Εύβοια: Αγωνία για τη μεγάλη φωτιά - Καίει σε δύσβατο σημείο, δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής
Newsbomb.gr/ Χάρης Γκίκας
2'

Φωτοεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες φαίνεται ότι θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κεντρική Εύβοια, λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει από νωρίς το μεσημέρι ανάμεσα σε οικισμούς του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η φωτιά παρότι δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, προκαλεί ανησυχία καθώς καίει σε δύσβατο σημείο της κορυφογραμμής, στο οποίο είναι αδύνατο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο:

Ωστόσο, την τελευταία ώρα το πύρινο μέτωπο έχει αρχίσει και κατεβαίνει την πλαγιά του βουνού, με τους Πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να το «κρατήσουν» μακριά από οικισμούς. Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με ειδικά μηχανήματα γύρω από το πυκνό πευκόδασος που κατακαίει το πύρινο μέτωπο.

Υπάρχει συνεπώς κίνδυνος ότι το μέτωπο πολλών χιλιομέτρων με τόση δυναμική που έχει αποκτήσει, ενδεχομένως να απειλήσει τις περιοχές που βρίσκονται νοτιανατολικά, όπως ο οικισμός Άγιος Γεώργιος Αρμάς.

Ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Σκληρή μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί και πλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών.

Εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και για αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην κεντρική Εύβοια.

Συγκεκριμένα έπειτα από μηνύματα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς έχουν εντολή να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα.

Μια ανάσα από σπίτια, λέει ο δήμαρχος Διρφύων στο Newsbomb.gr

Ο δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς νωρίτερα μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μάχη με τις φλόγες που δίνει αυτή την ώρα η πυροσβεστική, τονίζοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

«Υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο στο Αφράτι. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και καίει σε πυκνό δάσος. Τα εναέρια μέσα κάνουν καίριες ρίψεις νερού, ωστόσο ο πυκνός καπνός και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν πάρα πολύ το έργο τους», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος.

Για το αν η πυρκαγιά είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές ο κ. Ψαθάς είπε: « Η φωτιά καίει περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τους οικισμούς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή