Πέθανε ο διάσημος λυράρης Νίκος Σωπασής

Ο Νίκος Σωπασής αφήνει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά στην κρητική μουσική παράδοση

Πέθανε ο διάσημος λυράρης Νίκος Σωπασής
1'

Ο Νίκος Σωπασής, ένας από τους πιο επιφανείς λυράρηδες της γενιάς του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Η μουσική του πορεία, πλούσια σε δισκογραφικές δουλειές και εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη και τον κόσμο, τον κατέταξε ανάμεσα στους σημαντικότερους Κρητικούς καλλιτέχνες.

Γεννημένος στα Χελιανά Ρεθύμνου, ο Σωπασής άντλησε έμπνευση από την ηρεμία του καταπράσινου τοπίου και την τραχύτητα του Κουλούκωνα. Το φυσικό αυτό περιβάλλον αποτέλεσε το αυθεντικό μουσικό εργαστήρι, μέσα στο οποίο ανέπτυξε και τελειοποίησε τη μοναδική του τέχνη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη, 1 Αυγούστου, στις 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Χελιανά Μυλοποτάμου. Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους λυράρη, που με τη μουσική του σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.

Ο Νίκος Σωπασής αφήνει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά στην κρητική μουσική παράδοση, καθώς και αμέτρητες αναμνήσεις από τις εμφανίσεις του, που θα συνεχίσουν να ζουν στις καρδιές όλων όσοι είχαν την τύχη να τον ακούσουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή