Βγαίνουν ξανά στους δρόμους τα τρακτέρ – Αγροτικά συλλαλητήρια σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα

Οι κινητοποιήσεις των αγροτων αναμένετια να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί

Βγαίνουν ξανά στους δρόμους τα τρακτέρ – Αγροτικά συλλαλητήρια σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα
2'

Με κινητοποιήσεις θα «μπει» ο Αύγουστος για τους αγρότες που σκοπεύουν να βγάλουν τα τρακτέρ και πάλι στους δρόμους.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, έπειτα από μαζικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι αγρότες θα βγάλουν τα οχήματα τους στον κόμβο του Πλατυκάμπου και στην πλατεία των Φαρσάλων για να διαμαρτυρηθούν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΟΑΣΝΛ, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες του νομού Λάρισα να «δώσουν βροντερό παρών με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται».

«Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας ότι δεν θα ανεχτούμε την αδικία που έχει συντελεστεί με τις πρόσφατες πληρωμές του ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες. Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις πλημμύρες και ακόμη δεν έχουμε αποζημιωθεί και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να ζήσουμε αφού δεν έχουμε άλλο εισόδημα».

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο της Καρδίτσας, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΝΛ θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα για να συζητήσει αυτά τα αιτήματα και να ζητώντας παράλληλα λύσεις.

Στις διεκδικήσεις τους είναι να αποζημιωθούν όλοι αγρότες από τις πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, «σε όλα τα χωριά και προϊόντα του Νομού με βάση την πραγματική ζημιά και απώλεια της παραγωγής».

Παράλληλα ζητούν να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος για όσα χωράφια δεν καλλιεργήθηκαν φέτος εξαιτίας ζημιών από τις πλημμύρες, φερτά υλικά, διάβρωση εδάφους, αλλά και να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Αγιάς.

Τέλος, ζητούν να δοθεί αναπλήρωση εισοδήματος για τον περονόσπορο, την φώμοψη, την φαιά σήψη, την ακαρπία σε προϊόντα, προστασία και αποζημίωση από την πανώλη στα μικρά μηρυκαστικά ζώα, ενώ για ακόμα μία φορά ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, λέγοντας «όχι στις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων που μας διώχνουν από την καλλιέργεια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή