Εντείνονται τα προβλήματα υδροδότησης στην Ήπειρο

Ο περιορισμός της χρήσης νερού είναι αναγκαίος αφού το φαινόμενο της μη επάρκειας και της υπερκατανάλωσης είναι καθημερινό
1'

Εντείνονται τα προβλήματα υδροδότησης στην Ήπειρο, τόσο από πλευράς επάρκειας νερού όσο και λόγω βλαβών στα δίκτυα.

Ήδη σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα Ιωάννινα και στις περιοχές των Μελάνδρων, της Εξόχής και της Νέας Ζωής, με τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΙ να εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Εξ’ άλλου η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ζητά από τους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση νερού στις ώρες αιχμής (18.00-22.00). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης, ο περιορισμός της χρήσης νερού είναι αναγκαίος αφού επικρατεί καθημερινό φαινόμενο μη επάρκειας νερού και υπερκατανάλωσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν χαμηλές πιέσεις στα δίκτυα ύδρευσης και διακοπές υδροδότησης.

Την ίδια στιγμή στις Πηγές του Αγίου Γεωργίου, η ποσότητα του νερού μειώνεται συνεχώς, λόγω των καιρικών συνθηκών, της παρατεταμένης ανομβρίας και των μειωμένων χιονοπτώσεων του χειμώνα, με αποτέλεσμα κάποιες ώρες της ημέρας να είναι λιγότερη από τη συνηθισμένη.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πρέβεζας – Φιλιππιάδας, Γιώργος Σαριάνογλου, η μείωση του νερού επιτρέπει την είσοδο αέρα στον αγωγό, δυσχεραίνοντας την ομαλή υδροδότηση. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Γιάννης Δαρδαμάνης, ανέφερε ότι το σύστημα ύδρευσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τη στάθμη της πηγής στον Άγιο Γεώργιο και τις ποσότητες στη δεξαμενή να είναι οριακές.

Και η Εισαγγελία κινητοποιήθηκε μετά από μήνυση του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας, ζητώντας την αποκατάσταση της υδροδότησης με διοχέτευση 22.275 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως προς τη Λευκάδα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ