Greenpeace: Στην Αρτέμιδα το εντυπωσιακό γλυπτό ενός δελφινιού από άμμο

Το γλυπτό από άμμο είναι σε φυσικό μέγεθος δελφινιού και φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία της Greenpeace
Greenpeace
1'

Ένα εντυπωσιακό γλυπτό με σπουδαίο μήνυμα για την κλιματική αλλαγή αλλά κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος φιλοτεχνήθηκε στην παραλία της Αρτέμιδας και απεικονίζει ένα δελφίνι περιτριγυρισμένο από… σκουπίδια.

Πρόκειται για ένα ξεβρασμένο δελφίνι στην άμμο, πνιγμένο από διάφορα σκουπίδια, που αποτυπώθηκε στο “SAnD SCULPTURE”. Είναι ένα γλυπτό από άμμο, σε φυσικό μέγεθος δελφινιού, που φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία της Greenpeace. Γύρω από το «νεκρό» δελφίνι από άμμο υπάρχει ένας σωρός από πλαστικά σκουπίδια, ενώ από το μισάνοιχτο στόμα του φαίνεται να ξεπροβάλλει μια πλαστική σακούλα, μαρτυρώντας την απειλή που βιώνουν αμέτρητα θαλάσσια ζώα.

Αντίστοιχα, στην παραλία υπάρχει μια ταμπέλα, η οποία ενημερώνει το κοινό για τη δράση, ενώ το καλεί να σκανάρει ένα qr code, ώστε να συμβάλει με τη συνδρομή του στον αγώνα της Greenpeace ενάντια στην κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Μανώλης Χαρκούτσης, ο οποίος ασχολείται με τη γλυπτική εδώ και 25 χρόνια, δημιουργώντας έργα με αφετηρία και πηγή έμπνευσης τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της Greenpeace «Χαλάμε το κλίμα, για να φτιάξουμε το κλίμα», η οποία έχει ως στόχο να «χαλάσει το κλίμα» στο οποίο βρισκόμαστε σαν θεατές, πληροφορώντας μας για δυσάρεστες αλήθειες σχετικά με το μέγεθος της περιβαλλοντικής κρίσης που ζούμε.

Σχετικές ειδήσεις