Καιρός: Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες - Στο «κόκκινο» ο υδράγυρος το Σαββατοκύριακο

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
INTIME NEWS
2'

Σημαντική άνοδο θα σημειώσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τον υδράγυρο να φτάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (2/7) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις