Τέλος το νερό σε σπίτια και επιχειρήσεις - Σφραγίζουν τα υδρόμετρα

583 ΑΦΜ χρωστούν 13 εκατ. ευρώ, αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας
Pexels
2'

Συνεργεία ξεκινούν το σφράγισμα των υδρόμετρων στην Κασσάνδρα, σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε διακοπή της υδροδότησης σε μια εβδομάδα θα προχωρήσει και ο δήμος Προποντίδας, όπου οι υπόχρεοι ανέρχονται σε περίπου 4.500, εκ των οποίων μόλις το 8,26% έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Στη Κασσάνδρα τα συνεργεία θα αρχίσουν από αύριο Πέμπτη το σφράγισμα των υδρομέτρων σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Στους κακοπληρωτές περιλαμβάνονται ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Η Αναστασία Χαλκιά δήμαρχος Κασσάνδρας, εξηγεί ότι είναι τόσο έντονο το φαινόμενο του υπερτουρισμού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες υδροδότησης και οι βλάβες που είχαν εντοπιστεί διορθώθηκαν τάχιστα. Όταν σε αυτό προστίθεται το πρόβλημα εκείνων που αρνούνται να πληρώσουν τότε η κατάληξη είναι να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Το πρόβλημα της υδροδότησης μάλιστα οξύνεται ραγδαία. Πέρυσι επτά και φέτος 19 οικισμοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ έχει καταγραφεί και υδροκλοπή της τάξεως του 35-38%.

Όπως αναφέρει η κ. Χαλκιά στην Κασσάνδρα 583 ΑΦΜ χρωστούν 13 εκατ. ευρώ, ποσό τεράστιο για το μέγεθος του δήμου, ο οποίος από αύριο θα αρχίσει το σφράγισμα σε οικισμούς και βίλες. Τα έσοδα της εταιρείας υδροδότησης λειτουργούν ανταποδοτικά και γίνονται έργα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Κάποιοι, για πρόκληση εντυπώσεων, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται πως δεν κόβεις το νερό, γιατί είναι δημόσιο αγαθό, όπως είπε η δήμαρχος. Εφ’ όσον όμως το χαρακτηρίζουν δημόσιο σημαίνει ότι διέπεται από κανόνες που θεσπίζονται για να καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας του “Δήμου”, δηλαδή της πολιτείας με τους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις