Φωτιά στη Μαρίνα Ζέας: Βυθίστηκαν τρία σκάφη - Η εικόνα της καταστροφής με το φως της ημέρας

Μέχρι στιγμής δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε στη Μαρίνα Ζέας
Newsbomb.gr
1'

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (1/8) σε σκάφη στη Μαρίνα Ζέας είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν τρία εξ αυτών, ενώ πολύ γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα δύο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής. Την ίδια ώρα, ο χώρος στο λιμάνι εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος, ενώ το Λιμενικό έχει τοποθετήσει πλωτό φράγμα για την αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, με συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος και των ρυμουλκών ΠΑΝΟΡΜΙΤHΣ και ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VIII που κυρίως επιχείρησαν, επιτεύχθηκε η κατάσβεση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες αργά τη νύχτα σε τρία μεγάλα σκάφη αναψυχής (ETRA I, ORIANNA και LIBRA Y) στη Μαρίνα της Ζέας και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Παράλληλα, αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε πολλά άλλα παρακείμενα σκάφη και απετράπη κάθε κίνδυνος για την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Επιχείρησαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο έσπευσε και πλωτό πυροσβεστικό. Μάλιστα, έγινε και απεγκλωβισμός 10 ατόμων που βρίσκονταν στις προβλήτες και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν προς την έξοδο. Ένας αστυνομικός αλλά και ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Σχετικές ειδήσεις