Ηράκλειο: Έκλεβε φορτηγά αυτοκίνητα - Τον έπιασαν 7 μήνες μετά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για έναν κλέφτη που έβαζε στο μάτι φορτηγά - αυτοκίνητα - Η ΕΛΑΣ τον συνέλαβε 
INTIME NEWS
2'

Τα φορτηγά αυτοκίνητα ήταν το φόρτε ενός κλέφτη, ο οποίος μέσα σε λιγότερες από 20 μέρες είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των φορτηγατζήδων.

Ο ίδιος είχε καταφέρει να αρπάξει 4 οχήματα, αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Οι κλοπές έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο. Όμως, η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην εξιχνίασή τους και στη σύλληψη του ως δράστη επτά μήνες αργότερα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, που εξιχνίασαν τις 4 κλοπές Ι.Χ.Φ αυτοκινήτων που είχαν διαπραχθεί στο Ηράκλειο, κατά το χρονικό διάστημα από 11.01.2024 έως και 30.01.2024, συνέλαβαν τον Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται όχι μόνο για τις κλοπές, αλλά και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο φερόμενος ως δράστης, χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβαινε στις περιοχές που προηγουμένως είχε επιλέξει και αφαιρούσε τα οχήματα. Η αξία των κλαπέντων οχημάτων προσδιορίζεται περίπου στα 51.000 ευρώ.

Χθες τις πρωινές ώρες οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Κατά τη διάρκειά της έγιναν έρευνες σε σπίτι και σε χώρους που χρησιμοποιεί ο Έλληνας, που συνελήφθη στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πεντακόσια πενήντα οχτώ φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • Κυνηγετικό όπλο,
  • Γεμιστήρας πυροβόλου όπλου,
  • Άλλα εξαρτήματα όπλων και
  • Δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα τα οποία θα αποστέλλουν για περαιτέρω εξέταση.
  • Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις