Ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου: Στο «κόκκινο» τα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας

Στο 100% η πληρότητα των πλοίων - Οι ταξιδιώτες επιλέγουν τους κοντινούς προορισμούς λόγω κόστους
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου με την πληρότητα στα πλοία να αγγίζει το 100%.

Η τουριστική κορύφωση ξεκίνησε σήμερα το πρωί, με τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου αλλά και της Ραφήνας να αναχωρούν γεμάτα τόσο με Έλληνες αδειούχους όσο και με ξένους τουρίστες, οι οποίοι για ακόμα μία χρονιά ψήφισαν Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους.

Την ίδια ώρα, πολλοί ταξιδιώτες εκφράζουν παράπονα για τις ακριβές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ενδεικτικά, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με 2 παιδιά και αυτοκίνητο:

  • Για τη Ρόδο ανέρχεται σε 850 ευρώ με καμπίνα ή 814 ευρώ σε οικονομική θέση
  • Για τη Μυτιλήνη είναι 665 ευρώ με καμπίνα ή 561 σε οικονομική θέση
  • Για τη Σαντορίνη είναι 722 ευρώ με καμπίνα ή 602 σε οικονομική θέση
  • Για τα Χανιά μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να πληρώσει 587 ευρώ αν επιλέξει καμπίνα ή 424 αν επιλέξει τις οικονομικές θέσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις πολλών ταξιδιωτών το πρόγραμμά τους δεν είναι προσχεδιασμένο. Αρκετοί αφήνονται στη χαλαρή διάθεση και επιλέγουν να φτάσουν στον προορισμό τους, να απολαύσουν στιγμές ξεκούρασης και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν κλείσει διαμονή σε κάποιο κατάλυμα. Για την επιλογή τους ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το κόστος από την άλλη όμως, αρκετοί θεωρούν πως θα βρουν δωμάτιο διαμονής κάνοντας μία μικρή έρευνα στον τόπο του προορισμού τους.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, η εικόνα που εμφανίζουν τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής αλλά και πολλά άλλα της χώρας είναι αυτή με δεκάδες ταξιδιώτες να μεταφέρουν τις ογκώδεις αποσκευές τους και αμέτρητα αυτοκίνητα στην ουρά για να επιβιβαστούν στα πλοία. Όλοι αποσκοπούν στο να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους καθώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου ο τουρισμός και οι μετακινήσεις χτυπούν κόκκινο.

Σχετικές ειδήσεις