Θριλέρ με τη διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αναστάτωση υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σχετικά με την πρόταση δυσπυστίας κατά του πρύτανή του. 

Θριλέρ με τη διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
2'

Ένα αλαλούμ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σχετικά με τη διοίκηση του ιδρύματος. Πρόσφατα, έξι μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας κατά του πρύτανη Παναγιώτη Καλδή. Κατά την ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η προσωρινή ανάθεση των καθηκόντων του πρύτανη στην καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου.

Ο κ. Καλδής αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία παράνομη, ενώ το πανεπιστήμιο παραμένει σε αβέβαιη κατάσταση όσον αφορά τη διοίκησή του. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, υπήρξε έντονο παρασκήνιο με τους πανεπιστημιακούς να ανταλλάσσουν αντιφατικά email. Το Συμβούλιο και οι αντιπρυτάνεις εμφανίστηκαν διχασμένοι, με ορισμένους να υποστηρίζουν τον πρύτανη και άλλους να αντιτίθενται σε αυτόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Η σύγχυση κορυφώθηκε με την αποστολή εγγράφου παύσης του πρύτανη, υπογεγραμμένο από έναν αντιπρύτανη, το οποίο ανακλήθηκε λίγο αργότερα από άλλο αντιπρύτανη.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε αμέσως για τις εξελίξεις, με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να ζητά γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με την απαραίτητη πλειοψηφία για την απομάκρυνση του πρύτανη. Υπάρχει σύγχυση σχετικά με το αν τηρήθηκε η νόμιμη πλειοψηφία (8 στα 11 μέλη πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης), ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των μελών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Στην πρόταση δυσπιστίας, τα έξι μέλη του Συμβουλίου αναφέρονται και στον χειρισμό του πρύτανη σχετικά με τη διαδικασία αγοράς ακινήτου για τη στέγαση του «Κέντρου Καινοτομίας στον Τουρισμό» του πανεπιστημίου. Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας να διερευνήσει τις αποφάσεις σχετικά με την αγορά του ακινήτου.

Τα μέλη του Συμβουλίου κατηγορούν τον πρύτανη ότι επιμένει στην αγορά ακινήτου σε ακατάλληλη περιοχή για φοιτητές, χωρίς μελέτη στατικής επάρκειας, και υπερτιμημένου (με κόστος 8.500.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία υπολογίζεται στα 3.700.000 ευρώ).

Ο κ. Καλδής απάντησε, υποστηρίζοντας ότι οι διαδικασίες ελέγχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως προσβλητική και άδικη επίθεση εναντίον του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή