Καστοριά: Άγρια επίθεση αρκούδων σε μαντρί - Οκτώ πρόβατα νεκρά (σκληρές εικόνες)

Ο ιδιοκτήτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αποκρουστικό θέαμα

Καστοριά: Άγρια επίθεση αρκούδων σε μαντρί - Οκτώ πρόβατα νεκρά (σκληρές εικόνες)
1'

Αρκούδες εισέβαλαν σε μαντρί που βρίσκεται στην κοινότητα Βογατσικού του Δήμου Άργους Ορεστικού στην Καστοριά, τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2024, σκοτώνοντας οκτώ πρόβατα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρκούδες επιτέθηκαν στα πρόβατα με μένος, με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν οκτώ απ’ αυτά, αλλά και να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στο μαντρί.

Ο ιδιοκτήτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αποκρουστικό θέαμα, καθώς μόλις τρία από τα πρόβατα του και τρία από τα αρνάκια του, κατάφεραν να γλιτώσουν από την επίθεση των αρκούδων. Αγανακτισμένος, διαπίστωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, την μεγάλη ζημιά που υπέστη και, σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκαν μόνο τέσσερα από τα οκτώ νεκρά πρόβατα μέσα στο μαντρί.

ARNAKI.jpg

Ο κτηνοτρόφος απευθύνθηκε στον “Αρκτούρο” για να αναφέρει το συμβάν, απ’ όπου τον παρέπεμψαν στην Δασική Υπηρεσία Καστοριάς και στον ΕΛΓΑ για να αποζημιωθεί. Τέλος, ο κτηνοτρόφος ενημερώθηκε από τον ΕΛΓΑ πως έπρεπε να βρει τα νεκρά ζώα ή τα ενώτια τους. Ο ίδιος με την βοήθεια συγχωριανών του ερεύνησαν την περιοχή, καταφέρνοντας να βρουν μόνο τα δύο κεφάλια από τα τέσσερα πρόβατα που εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση των αρκούδων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή