Πρέβεζα: Αδέσποτο σκυλί άρπαξε μωρό 17 μηνών - Το έσωσε η μητέρα του από τα σαγόνια του ζώου

Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν ένα καθημερινό εφιάλτη

Πρέβεζα: Αδέσποτο σκυλί άρπαξε μωρό 17 μηνών - Το έσωσε η μητέρα του από τα σαγόνια του ζώου
2'

Ένα μωράκι 17 μηνών δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο μέσα σε κρεοπωλείο στην Πρέβεζα.

Όπως περιγράφει στο MEGA η μητέρα του μωρού, λίγες μέρες πριν πήγε με τα δύο παιδιά της σε κρεοπωλείο της περιοχής για να ψωνίσει. Εκεί ένα αδέσποτο σκυλί όρμησε στο παιδί της και το δάγκωσε στο κεφάλι.

«Κατέβασα το παιδί από το καρότσι γιατί γκρίνιαζε και στάθηκα με τα δύο παιδιά μπροστά στη βιτρίνα. Το σκυλί μάλλον ενοχλήθηκε από τις φωνές των παιδιών και γύρισε και επιτέθηκε στο μωρό το 17 μηνών. Επειδή ήταν ένα μεγάλο σκυλί, το έριξε το μωρό κάτω. Το άρπαξε το παιδί από το κεφάλι».

Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Κάποιοι που βρίσκονταν κοντά όρμησαν στον σκύλο, αυτός πέταξε το μωρό στο έδαφος και η μητέρα το άρπαξε και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Το παιδί ήταν σε σοκ, άρχισε να τρέμει, το σήκωσα εγώ αμέσως από κάτω. Το παιδί έτρεμε, δεν σταματούσε το κλάμα το ίδιο και το μεγάλο μου παιδί. Δεν προσφέρθηκαν από το μαγαζί να μου φωνάξουν ένα ταξί, ένα ασθενοφόρο».

Το κοριτσάκι, που γλίτωσε τα χειρότερα από τύχη, εμβολιάστηκε και έλαβε φαρμακευτική αγωγή. Όμως όπως λέει η μητέρα του, τα παιδιά της παραμένουν σοκαρισμένα.

«Η ψυχική κατάσταση των παιδιών, το δικό μου το βάζω τελευταίο μπροστά στα παιδιά τα οποία ξυπνάνε το βράδυ ακόμα και κλαίνε έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο».

Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή επιτίθενται σε κατοίκους ή περαστικούς. Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 16χρονος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να γλιτώσει την επίθεση των αδέσποτων.

«Χίμηξαν να τον ξεσκίσουν, τραβήχτηκε προς την άκρη του δρόμου και προφανώς, δεν ήμουν μπροστά, έγινε το μοιραίο», περιέγραψε ο πατέρας του μωρού.

Ενώ η μητέρα υπογράμμισε: «Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές και δυστυχώς ακόμα δεν έχουν γίνει οι βασικές κινήσεις δηλαδή να μαζευτούν αυτά τα αδέσποτα να εμβολιαστούν να μην φοβόμαστε στον δρόμο».

Ο δήμαρχος αναγνωρίζει το πρόβλημα, διατείνεται ωστόσο ότι η δημοτική αρχή κάνει αυτά που προβλέπονται από το νόμο.

«Τα αδέσποτα σκυλιά βάσει της νομοθεσίας υπάρχουν σε κάποια σημεία της πόλης, γιατί δεν μπορούμε και δεν μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος να τα περισυλλέξουμε και να τα πάμε όλα στο σημείο σίτισης», δήλωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το καταφύγιο για ζώα και κάποια αδέσποτα να μεταφερθούν εκεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή