Φωτιές: Οριοθετήθηκαν τα μέτωπα σε Κεφαλονιά και Μεσσηνία

Βελτιωμένη η εικόνα στις φωτιές που ξέσπασαν σε Μεσσηνία και Κεφαλονιά
2'

Οριοθετημένες είναι οι φωτιές που ξέσπασαν το πρωί της Δευτέρας (5/8) στη Χαβριάτα Κεφαλονιάς και στο Νεοχώρι Μεσσηνίας, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται, ότι για τη φωτιά στην Χαβριάτα Κεφαλονιάς εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, εννέα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Για τη φωτιά στο Νεοχώρι Μεσσηνίας επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 1 ομά 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 16ης ΕΜΟΔΕ, τέσσερα οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Κικίλιας: 45 πυρκαγιές ξέσπασαν μετά το μεσημέρι της Κυριακής, οι περισσότερες από κεραυνούς

Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια είναι η κύρια αιτία πολλών από των πυρκαγιών που ξέσπασαν σήμερα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ενώ τονίζει ότι «σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις».

«Ξέσπασαν πάνω από 60 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 45 μετά το μεσημέρι. Κύρια αιτία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια. Σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές με μεγάλο κίνδυνο εξάπλωσης, πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις», έγραψε.

Σχετικές ειδήσεις