Ρέθυμνο: Βανδαλισμοί στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης

Άμεση αντίδραση του Δήμου Ρεθύμνου για αποκατάσταση των ζημιών

Λιμάνι Ρεθύμνου.

INTIME.
1'

Σε μια απαράδεκτη πράξη καταστροφής, άγνωστοι βανδάλισαν φωτιστικά στην πλατεία Μικρασιατών, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Οι δράστες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, αφήνοντας εκτεθειμένα ηλεκτροφόρα καλώδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και ηλεκτροπληξία στους πολυάριθμους επισκέπτες της πλατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr oρισμένες από τις καταστροφές σημειώθηκαν σε φωτιστικά σώματα περιμετρικά της νέας παιδικής χαράς, η οποία κατασκευάστηκε πρόσφατα από τον Δήμο και παραδόθηκε για χρήση μόλις πριν λίγες ημέρες. Η πράξη αυτή δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και την ακεραιότητα των μικρών παιδιών που παίζουν στην περιοχή.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων, αντιλήφθηκε άμεσα τη φθορά. Ο ηλεκτρολόγος του Δήμου, κ. Δημήτρης Πάγκαλος, επιδιόρθωσε αμέσως τη ζημιά, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Δήμος Ρεθύμνου, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για σεβασμό του δημόσιου χώρου. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, οι δράστες παραμένουν αμετάπειστοι. Ο Δήμος δηλώνει αποφασισμένος να εντοπίσει τους υπεύθυνους και να τους επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σχετικές ειδήσεις