Θεσσαλονίκη: Πήγε με έμφραγμα στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου και τον έδιωξαν - Του είπαν ότι έχει ψύξη

Επισκέφτηκε επειγόντως το Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης με αφόρητο πόνο στο στήθος, αυξημένη πίεση και παλμούς και παρά τις ενδείξεις του καρδιογραφήματος ο γιατρός διέγνωσε… ψύξη
Eurokinissi
2'

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης με πόνο στο στήθος, αυξημένη πίεση και παλμούς και παρά τις ενδείξεις του καρδιογραφήματος ο γιατρός διέγνωσε… ψύξη.

Σύμφωνα με το voria.gr ο 42χρονος τότε υδραυλικός, πατέρας δύο παιδιών, από θαύμα έμεινε ζωντανός καθώς το επόμενο πρωί, βλέποντας ότι οι πόνοι του στο στήθος δεν υποχωρούσαν, έσπευσε σε ιδιωτική κλινική, όπου διαγνώστηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα. Μάλιστα υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική για την αντιμετώπιση της στένωσης που είχε σε αρτηρία και εξαιτίας της οποίας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.

«Πήγα στο Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο με πίεση 16,5 με 10, οι παλμοί μου είχαν ξεπεράσει τους 160, είχα έντονο πόνο στο στήθος και μου είπαν ότι έπαθα ψύξη. Μου συνέστησε ο γιατρός να πάρω Αλγκοφρέν και θα μου περάσει».

Ο 46χρονος σήμερα υδραυλικός περιέγραψε στη Voria.gr όσα υπέστη όταν επισκέφτηκε την κρατική δομή υγείας τον Ιανουάριο του 2020. Δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς επέζησε από εκείνη την περιπέτεια της υγείας του. «Δεν άντεξα στους πόνους, την επόμενη μέρα πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν “έχεις πάθει έμφραγμα από την προηγούμενη μέρα” και έπρεπε “να γίνει η επέμβαση”», συνέχισε.

«Ο άνθρωπος κινδύνεψε να πεθάνει. Το 20% της καρδιάς του έχει νεκρώσει λόγω αυτού που πέρασε. Ήταν έμφραγμα που διακρίνεται και από το καρδιογράφημα και ο γιατρός το ερμήνευσε ως μυοσκελετικό άλγος. Τον παραπλάνησε και δεν πήγε άμεσα στο νοσοκομείο με συνέπεια να κινδυνέψει», είπε από την πλευρά του ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας του 46χρονου, Αθανάσιος Στυλίδης.

Στην αγωγή που συζητήθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και με την οποία ο υδραυλικός διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και όσα υπέστη, υπογραμμίζεται ότι ο γιατρός δεν τήρησε το πρωτόκολλο τέτοιων καταστάσεων για άτομα της ηλικίας του. Εκτός του καρδιογραφήματος, όπως αναφέρεται και σε τεχνική έκθεση που έχει προσκομιστεί στο δικαστήριο, έπρεπε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και να ελεγχθούν οι τιμές τροπονίνης.

«Μολονότι όμως ως άτομο ανήκα σε ομάδα πληθυσμού με υψηλή πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, καθώς ήμουν σε ηλικία άνω των 40 ετών και καπνιστής, δεν διενεργήθηκαν οι ως άνω απαραίτητες εξετάσεις», αναφέρεται στην αγωγή που κατατέθηκε.