Η ιδανική θερμοκρασία πλυσίματος για καθαρά σεντόνια χωρίς μικρόβια – Δεν είναι στους 60 ή 90 βαθμού

Το πλύσιμο των σεντονιών είναι μια από τις δουλειές του σπιτιού, που πολλοί παραμελούν
2'

Το πλύσιμο των σεντονιών απαιτούν την κατάλληλη θερμοκρασία θα προστατεύσετε την υγεία σας εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας σας.

Mπορεί να φαίνεται προφανές να πλένετε τα σεντόνια στους 60 ή 90 βαθμούς, αλλά αυτό ενδέχεται να είναι λάθος, καθώς το πλύσιμο στους 60°C ή παραπάνω αυξάνει το κόστος ενέργειας κατά περισσότερο από το μισό.

Η Lianne Shoolbread, ειδικός σε θέματα πλυντηρίων στην Soak and Sleep, αναφέρει ότι τα περισσότερα είδη κλινοσκεπασμάτων μπορούν να πλυθούν στους 40°C για να σκοτωθούν τα βακτήρια. «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από την καλύτερη θερμοκρασία για να πλύνετε τα σεντόνια σας, αλλά γενικά θα σας συνιστούσαμε πάντα να τηρείτε τις οδηγίες στις ετικέτες φροντίδας των προϊόντων. Τα περισσότερα υφάσματα μπορούν να πλυθούν σε ζεστή θερμοκρασία 40°, καθώς αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς, των φυσικών σωματικών ελαίων και στην εξάλειψη των βακτηριδίων».

Το πλύσιμο των σεντονιών στους 60°C δεν θα απομακρύνει από μόνο του τα βακτήρια, αλλά αντίθετα, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ένα καλό απορρυπαντικό που ειδικεύεται στην εξόντωση των βακτηριδίων και να πλένετε επίσης τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν καθαρά. «Τα λευκά σεντόνια πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα για να διατηρούνται φρέσκα και να αποτρέπεται η συσσώρευση λεκέδων», είπε η Lianne.

Η ανώτερη θερμοκρασία που θα βρείτε στα περισσότερα πλυντήρια είναι οι 90°C, αλλά συνήθως είναι κατάλληλη μόνο για πολύ λερωμένα ρούχα, καθώς μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα με την τακτική χρήση. Το πλύσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία συνιστάται συχνά μόνο για εξαιρετικά βρώμικα ή λερωμένα ρούχα, αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι πιο αποτελεσματικό να πλύνετε σωστά τα σεντόνια σας παρά να ανεβάσετε τη θερμοκρασία.