Σύμη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών – Τραυματίστηκε διακινητής

Αιματηρή καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στη Σύμη

Σύμη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών – Τραυματίστηκε διακινητής
Eurokinissi
2'

Ένας αλλοδαπό διακινητής μεταναστών τραυματίστηκε από πυρά ανδρών του Λιμενικού ανοιχτά της Σύμης. Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας σε αιματηρή καταδίωξη δουλεμπορικού πλοίου από δύο ελληνικά σκάφη, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Ο Τούρκος δουλέμπορος είχε αρχικά εμβολίσει ελληνικό σκάφος που περιπολούσε στην περιοχή προκαλώντας ζημιές και φωτιά στην εξωλέμβια μηχανή του.

Το επεισόδιο φέρεται να συνέβη μετά την αποβίβαση στην περιοχή Πανορμίτη της Σύμης περίπου 30 μεταναστών από τουρκικό φουσκωτό δουλεμπορικό. Μετά την αποβίβαση των αλλοδαπών ο διακινητής επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, αλλά έγινε αντιληπτός από δύο σκάφη του Λιμενικού, που άρχισαν να το καταδιώκουν. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του δουλεμπορικού, φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να χτυπήσει τα δύο ελληνικά σκάφη, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Έτσι λοιπόν, χτύπησε την πίσω πλευρά του ενός σκάφους, το οποίο ακινητοποιήθηκε χωρίς να υποστεί ωστόσο εκτεταμένες βλάβες. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στη συνέχεια της καταδίωξης το πλήρωμα του άλλου σκάφους φέρεται ότι πυροβόλησε στον αέρα και χτύπησε, υπό άγνωστες συνθήκες, τον αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιά και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις δόθηκε η εικόνα ότι ο αλλοδαπός διακινητής που προσπάθησε να διαφύγει είχε όπλο, όπως συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και ότι επιχείρησε να πυροβολήσει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει διακριβωθεί από τη μέχρι στιγμής έρευνα. Επίσης, οι πρώτες πληροφορίες που είχαν δοθεί για το περιστατικό, στη διάρκεια της καταδίωξης υπήρξαν και τραυματισμοί μελών πληρωμάτων των ελληνικών σκαφών, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Σημειώνεται πως, αντίστοιχο επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 5 Ιουλίου ανοιχτά της Χίου, έπειτα από τον εντοπισμό λέμβου με μετανάστες, η οποία επιχείρησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Όπως έγινε γνωστό, η λέμβος με τους μετανάστες έγινε αντιληπτή από σκάφος του Λιμενικού, το οποίο τους έκανε σήμα να σταματήσουν και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την διάρκεια της οποίας έπεσαν πυροβολισμοί από τη λέμβο προς το σκάφος του Λιμενικού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή