Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους δρόμους - Ποιους οδηγούς ψάχνει η Τροχαία

Στόχος των εντατικών αυτών ελέγχων, που συμμετέχει μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών, είναι να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων
Eurokinissi
1'

Από χθες 5 Αυγούστου, ξεκίνησαν οι έλεγχοι ταχύτητας από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας «Roadpol» και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής (11/08).

Στόχος των εντατικών αυτών ελέγχων, που συμμετέχει μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών, είναι να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων.

Η έναρξη του μαραθώνιου ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη παρουσία ραντάρ ταχύτητας στους δρόμους στις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία αυτή, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να σταματήσουν οι οδηγοί να «τρέχουν» στους δρόμους, που είναι και ο βασικότερος λόγος που προκύπτουν τα τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, στην εκστρατεία συμμετέχουν περίπου 15.000 αστυνομικοί από όλη την Ευρώπη, ενώ κατά μέσο όρο γίνονται πάνω από 3 εκατομμύρια έλεγχοι οχημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον περσινό καλοκαιρινό έλεγχο που είχε γίνει για τον ίδιο λόγο, σημειώθηκαν πάνω από 650.000 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη.

Η Τροχαία τονίζει πόσο σημαντική είναι αυτή η εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των οδηγών.

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή η εκστρατεία δεν θα έχει όντως κάποια μακροπρόθεσμα οφέλη για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού και αναφέρουν ότι χρειάζονται άλλου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες.