Λειψυδρία: «Στέγνωσε» ο Σπερχειός και οι παραπόταμοί του από την ξηρασία - Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις... 
Lamianow.gr
1'

Μεγάλο είναι το πρόβλημα λειψυδρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στη Φθιώτιδα, με τους ειδικούς να κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου.

Το lamianow.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τον Σπερχειό και τους παραποτάμους στην περιοχή σήμερα, κάνοντας σύγκριση με το 2021. Στο ίδιο σημείο που άλλοτε δέσποζαν πανύψηλα δέντρα γεμάτα βλάστηση, τυλιγμένα με πελώριους κισσούς, τώρα δεν υπάρχει ίχνος πράσινου με τις εικόνες που μεταδίδει το τοπικό μέσο να είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές.

Ροδωνιά Υπάτης 2021 – Ο Ξεριάς από ψηλά

Ροδωνιά Υπάτης 2024 – “Στεγνώνει” το τοπίο

ο φακός του LamiaNow βρέθηκε ξανά ακριβώς στο ίδιο σημείο. Η εικόνα εμφανώς αλλοιωμένη. Η βλάστηση γύρω από τα δέντρα αραίωσε τόσο πολύ που το τοπίο δεν μας θυμίζει πια, εκείνο του 2021. Οι κισσοί ισχνοί και έθραυστοι κάπου κάπου ανάμεσα στα δέντρα. Κάτω από το γεφυράκι το νερό ελάχιστο. Οι “λίμνες” μίκρυναν και το ποτάμι στις εικόνες από ψηλά μοιάζει “πέτρινο” αφού το νερό είναι ελάχιστο και η κοίτη στεγνή

Στέρεψε ο Σπερχειός

Ο Σπερχειός ποταμός κατεβάζει πλέον ελάχιστο νερό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι με τον ίδιο καιρό και τα παρεπόμενα της κλιματικής κρίσης θα “στεγνώσει” εντελώς μέσα στον Αύγουστο. Αναμφίβολα στην καρδιά του καλοκαιριού τα ποτάμια δεν είναι γεμάτα από νερό αλλά η φετινή εικόνα αποτελεί ένα μεγάλο καμπανάκι για όλους.

Σχετικές ειδήσεις