Συναγερμός για τρεις σεισμούς στο Ηράκλειο - «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» - Η πρώτη εκτίμηση

«Μπαράζ» σεισμών στα ανοικτά του Νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη - Ο σεισμολόγος- γεωλόγος Αθανάσιος Γκανάς έκανε την πρώτη εκτίμηση του φαινομένου στο Newsbomb.gr
1'

Τρεις αλλεπάλληλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα στα ανοικτά του Ηρακλείου Κρήτης.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 11:22 και ήταν εντάσεως 4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκνετρο 32 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου. Η δεύτερη, σεισμική δόνηση έγινε με διαφορά ενός λεπτού στις 11:23 και ήταν εντάσεως 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 10 χιλιομέτρων και κατεγράφη στα 14 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά του Πύργου Ηρακλείου.

Η τελευταία ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του Ηρακλείου, μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος- γεωλόγος Αθανάσιος Γκανάς μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση και δεν εμπνέει ανησυχία.

«Ο δεύτερος σεισμός βρίσκεται στον υποθαλάσσιο χώρο νότια των καλών λιμένων, έγινε στις 11:23 και είχε μέγεθος 4,8 πρόκειται για μία ασθενής δόνηση, ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός».

«Δεν εμπνέει λόγους ανησυχία, είναι μία συνήθης δόνηση του τόξου. Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία, είναι πολύ νωρίς να κάνουμε παραπάνω σχόλια, δεν εμπνέει λόγους ανησυχία», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις