Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνεται η περιοχή Αγία Παρασκευή – Νέο μήνυμα του 112

Εκκένωση περιοχής για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Ρέθυμνο
2'

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να είναι αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι της Τετάρτης σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ, του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο σημείο Χωρδάκι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.

Νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 για το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στο Ρέθυμνο. Στο μήνυμα δίνεται εντολή για εκκένωση της περιοχής Αγίας Παρασκευής.

Αναλυτικά, στο μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώνονται: «Ενεργοποίηση Δασική πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχε σταλεί κι άλλο μήνυμα από το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμένουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι & Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν σπεύσει 140 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 τμήματα πεζοπόρων, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και 2 αεροσκάφη

Σχετικές ειδήσεις