Επιχειρηματίας αγόρασε πολυτελές αμάξι και βρέθηκε κατηγορούμενος

Βρέθηκε μπλεγμένος χωρίς να φταίει 

Επιχειρηματίας αγόρασε πολυτελές αμάξι και βρέθηκε κατηγορούμενος
Unsplash
2'

Τη στιγμή που ο επιχειρηματίας προχωρούσε στην αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου από μάντρα στα Βόρεια Προάστια, σίγουρα δεν περίμενε πως θα βρισκόταν κατηγορούμενος. Ο ενθουσιασμός για το νέο του αμάξι κράτησε μόλις 3 μήνες, αφού αποδείχτηκε πως το χλιδάτο όχημά του ήταν κλεμμένο από τη Γερμανία.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή της περιπέτειάς του όπως δήλωσε ο ίδιος στο Star:

«Ο ίδιος έμπορος, από τον οποίο αγόρασα το πολυτελές όχημα που αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένο, ανέλαβε να πουλήσει το προηγούμενο αυτοκίνητό μου και το υπεξαίρεσε. Το πούλησε παράνομα χωρίς το γνήσιο της υπογραφής μου. Έπεσα θύμα μιας εγκληματικής οργάνωσης που αποδεικνύεται ότι έχει πρόσβαση και στη διοίκηση. Όταν αναζήτησα τα έγγραφα του υπεξαιρεθέντος αυτοκινήτου, ανακάλυψα ότι ο φάκελος είχε εξαφανιστεί από την αρμόδια υπηρεσία».

Φάκελος με τα χαρτιά αυτοκινήτου έκανε... φτερά από δημόσια υπηρεσία

Σε έγγραφο που εξασφάλισε το Star φαίνεται ότι η διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών της περιφέρειας Αττικής του απάντησε πως «Δεν είναι εφικτό να σας χορηγήσουμε αντίγραφα φακέλου, καθώς μετά από έλεγχο στο αρχείο της υπηρεσίας μας δε βρέθηκε ο φάκελός του».

«Είναι δεδομένο πως αυτή η μάντρα αυτοκινήτων, μαζί με συνεργασία υπαλλήλων, διοργάνωσε το έγκλημα, γιατί μιλάμε για σωρεία αδικημάτων: κακουργηματική υπεξαίρεση, πλαστογραφία. Άρα, είναι δεδομένο ότι μιλάμε για οργάνωση που έχει αυτό αποκλειστικά τον στόχο. Θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό να μπλέκεται και με το κύκλωμα των Αθηνών που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες.», δήλωσε στο Star o δικηγόρος, Θ. Καραγιάννης.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας εντόπισε το παλιό του αυτοκίνητο στους δρόμους της Αθήνας, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το πάρει πίσω. Αντιθέτως, κατέστη και κατηγορούμενος για το πανάκριβο αμάξι που αγόρασε από τη μάντρα ως προϊόν κλεπταποδοχής.

Οι απάτες με τα αυτοκίνητα, τις μαϊμού εταιρείες και τους πωλητές-φαντάσματα δίνουν και παίρνουν, λένε άνθρωποι του κλάδου. Συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων εισαγωγής.

Αν το αυτοκίνητο που θα αγοράσει κάποιος είναι εισαγωγής, θα πρέπει να υπάρχουν πρωτότυπα:

  • άδεια κυκλοφορίας
  • το ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης
  • τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης από το τελωνείο
  • το τιμολόγιο, το πρωτότυπο, το οποίο θα πρέπει να αναγράφει και τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο.

Και το πιο σημαντικό από όλα: θα πρέπει να υπάρχει διασάφιση τελωνείου ότι έχει γίνει έλεγχος Σένγκεν και είναι αρνητικός, που σημαίνει ότι το αμάξι δεν είναι κλεμμένο. (με σχετική κάρτα εφέ).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή