Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνει η πυροσβεστική - Φόβος για αναζωπυρώσεις

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή που μαίνεται η φωτιά με τον κίνδυνο για αναζωπυρώσεις να είναι μεγάλος

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνει η πυροσβεστική - Φόβος για αναζωπυρώσεις
Φωτογραφία αρχείου
1'

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στο Ρέθυμνο που ξέσπασε στα σύνορα των δήμων Αγίου Βασιλειου και Αμαρίου, με τις δυνάμεις κατάσβεσεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ενισχυμένες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 222 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζποόρων και 47 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, το ένα συντονιστικό.

Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια, ωστόσο όπως ανέφεραν από την πυροσβεστική στο newsbomb, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Χορδάκι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι άμεση. Το πύρινο μέτωπο έφτασε μία ανάσα από σπίτια στην Αγία Παρασκευή, όμως, ευτυχώς, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τα σώσουν πριν επεκταθεί, ενώ μήνυμα του 112 κάλεσε του κατοίκους σε εκκένωση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:02ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός