Πύργος: 48χρονος παλεύει για τη ζωή του έπειτα από τσίμπημα αράχνης

Ο 48χρονος πήγε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο με πόνους στο πόδι, χωρίς ωστόσο μέχρι και εκείνη την ώρα να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τσίμπημα
1'

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 48χρονος, τον οποίο τσίμπησε αράχνη στον Πύργο. Ο 48χρονος τώρα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Ηλείας.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο 48χρονος πήγε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο με πόνους στο πόδι, χωρίς ωστόσο μέχρι και εκείνη την ώρα να έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τσίμπημα. Μάλιστα νωρίτερα ο ίδιος είχε επισκεφθεί ιδιώτη ορθοπεδικό -καθώς πίστευε ότι οι πόνοι οφείλονται σε κάποιο ζήτημα, με τον ιατρό να τον στέλνει, άμεσα, στο νοσοκομείο.

Επιδεινώθηκε ραγδαία η υγεία του 48χρονου

Οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον 48χρονο, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του, με τα συμπτώματα που παρουσίασε, να παραπέμπουν σε δηλητηριώδες τσίμπημα. Έτσι, οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο 48χρονος διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή -αλλά σταθερή κατάσταση στο «Ανδρέας Παπανδρέου» με το ιατρικό προσωπικό να παίρνει και τις κατάλληλες οδηγίες από το Κέντρο δηλητηριάσεων για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Πάντα με τις ίδιες πηγές, ο 48χρονος -που βρίσκεται στην Ηλεία για διακοπές, δέχθηκε το τσίμπημα ψηλά στο μηρό, χωρίς ωστόσο να δει ή να καταλάβει τι ήταν αυτό που το προκάλεσε.

Ποιες είναι οι δηλητηριώδεις αράχνες στην Ελλάδα

Στη χώρα μας υπάρχουν μόνο δύο είδη αράχνης που είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τη Μεσογειακή Λοξοσκέλη (Loxosceles rufescens) και τη Μεσογειακή Μαύρη Χήρα (Latrodectus tredecimguttatus).