Κρήτη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 32χρονου πυροσβέστη

Την ώρα που συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τον 32χρονο Χριστόφορο Χρηστάκη, η αποκάλυψη της αιτίας θανάτου του δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στην τραγωδία
CRETA24.GR
1'

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος διενέργησε την νεκροψία στη σορό του άτυχου πυροσβέστη ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

Με πληροφορίες του creta24.gr ο 32χρονος είχε ένα τραύμα στο κεφάλι. Ακόμη, ο ιατροδικαστής είπε στο ίδιο μέσο πως πρόκειται για ένα τραύμα το οποίο αν και δεν ήταν σοβαρό, θα μπορούσε να προκαλέσει μια ελαφρά διάσειση.

Χτύπησε και έπεσε στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του

Έτσι, με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο ιατροδικαστής εκτιμά πως ο νεαρός έπεσε, χτύπησε και βρέθηκε στο νερό, όπου έχοντας πιθανότατα χάσει τις αισθήσεις του έχασε τη ζωή του από πνιγμό.

Υπενθυμίζεται πως, o 32χρονος έχασε τη ζωή του την Τρίτη, ενώ βρισκόταν στο Κουρταλιώτικο φαράγγι με μια φίλη του, όταν τα ίχνη του χάθηκαν. Η κοπέλα ενημέρωσε στις 7 περίπου το απόγευμα ,όταν κατάφερε να βρει σήμα στο κινητό της και ενώ είχε φτάσει ήδη στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, τις Aρχές.

Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ , δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο καθώς και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με ορειβατικές γνώσεις που αναζητούσαν τον 32χρονο.

Ο άτυχος νεαρός, που υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο ως αξιωματικός ειδικών καθηκόντων, βρέθηκε νεκρός σε μισό μέτρο νερού, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια τους φίλους του αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η κηδεία του θα γίνει στις 15:30 στην Παναγία Σταυροφόρων στο κέντρο του Ηρακλείου.