ΔΥΠΑ: Ξεκινά η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης σε «πράσινες» δεξιότητες

Η λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων θα εμπλουτίζεται συνεχώς, μετά την έγκρισή τους από ανεξάρτητο αξιολογητή
1'

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024, η επιλογή προγράμματος κατάρτισης "πράσινων" δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους-ανέργους.

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, τα προγράμματα εμφανίζονται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, που έχουν δηλωθεί.

Η λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων θα εμπλουτίζεται συνεχώς, μετά την έγκρισή τους από ανεξάρτητο αξιολογητή.

Το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για συνολικά 50.000 ανέργους υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–Next GenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της "πράσινης" μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και, όσοι επιτύχουν, θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).