Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μπαράζ μηνυμάτων 112 για εκκενώσεις οικισμών

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο νομό Ρεθύμνου, που ξέσπασε από χτες, Τετάρτη. Η πύρινη λαίλαπα απειλεί οικισμούς. 

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μπαράζ μηνυμάτων 112 για εκκενώσεις οικισμών
2'

Νέο μήνυμα του 112 ήχησε 20 λεπτά πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι στην περιοχή Πλάτανος για εκκένωση του οικισμού λόγω της πύρινης λαίλαπας που το απειλει. Κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσω του προειδοποιητικού μηνύματος ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή Πλάτανος και να κατευθυνθούν προς Λοχριά.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου.

Το πύρινο μέτωπο καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές και έχει σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο σημείο.

Για την κατάσβεση μάχη με τις φλόγες δίνουν 228 Πυροσβέστες, 14 τμήματα πεζοπόρων και 47 οχήματα. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα με 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

Νωρίτερα το 112 ήχησε τέσσερις φορές για την την πύρινη λαίλαπα στο Ρέθυμνο. Aρχικά καλούσε τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και του Βαθιακού.

Μήνυμα του 112 ζητούσε εκκένωση του οικισμού Βαθιακού λόγω της πύρινης λαίλαπας που το απειλει. Κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώθηκαν μέσω του προειδοποιητικού μηνύματος ότι θα πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή Βαθιακό και να κατευθυνθούν προς τον Πλάτανο.

Στη συνέχεια, το 112 έστειλε νέο μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τη περιοχή Φουρφουρά.

Το τελευταίο μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους του χωριού Αγία Παρασκευή να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μάνδρες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή