Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση στη Σάτα - Τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο
Rethemnosnews.gr
3'

Με μανία καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8) σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο σημείο Χωρδάκι.

Το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τα μέτωπα φωτιάς που εκδηλώνονται διαρκώς στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να απειλούνται οικισμοί.

Νέο μήνυμα 112 ήχησε λίγο μετά τις 16:30 στους κατοίκους της Σάτας για εκκένωση και απομάκρυνση προς την περιοχή Κλήμα, το πέμπτο κατα σειρά μήνυμα για εκκένωση οικισμού σήμερα Πέμπτη (8/8).

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σάτα. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Κλήμα.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έλεγε το μήνημα του 112.

Ανέξελεγκτη η φωτιά στο Αμάρι - «Μπαράζ» μηνυμάτων 112

Το νέο μέτωπο που ξεκίνησε να καίει λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης (8/8) από τον Άη Γιάννη και Αγία Παρασκευή, με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων απειλεί όλους τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Αποδούλου, έχει μπει στο Βαθιακό και απειλεί τα χωριά Ρίζικας και Πλάτανος.

Το 112 ήχησε για ακόμα μια φορά ενημερώνοντας τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και ν ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί ξανά η Αγία Παρασκευή το Αποδούλου, ο Πλάτανος το Βαθιακό.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών έχουν μεταφερθεί με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας με το ΚΤΕΛ και με ιδιωτικά οχήματα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Φουρφουρά, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες που χρειάζεται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σχετικές ειδήσεις