Πανώλη σε αιγοπρόβατα – Κρήτη: «Όλα τα δείγματα είναι αρνητικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης

Σειρά ενεργειών από την Περιφέρεια Κρήτης, μετά την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων πανώλης που κατεγράφησαν.

Πανώλη σε αιγοπρόβατα – Κρήτη: «Όλα τα δείγματα είναι αρνητικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης
EUROKINISSI.
1'

«Όλα τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί αυτές τις μέρες, είναι αρνητικά. Όμως, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε σε όλες τις ζώνες ελέγχου», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται για την πανώλη των αιγοπροβάτων.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει μετά την 11η Αυγούστου –που αναμένεται να σταματήσουν τα μέτρα απαγόρευσης σφαγής– η λειτουργία των σφαγείων στο Ρέθυμνο για 15.000 προγραμματισμένα αμνοερίφια σταβλισμένης κτηνοτροφίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως έχουν αρχίσει αυστηροί έλεγχοι στις ζωοτροφές που καταφθάνουν στο νησί, με την απολύμανση των ζωοτροφών στα αυτοκίνητα μεταφοράς και τον καθαρισμό στα σημεία εισόδου σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Μεταφέροντας ευχαριστίες στους κτηνοτρόφους για τη συνεργασία, ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την επιβεβαίωση των δύο κρουσμάτων που κατεγράφησαν.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε ευχαριστίες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Στρατάκο, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ, Νεκτάριο Βιδάκη, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τα στελέχη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρο Τζεδάκη, τονίζοντας πως κινήθηκαν επί εικοσιτετράωρου βάσεως για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή