Λούτσα: Σοκάρει η κατάθεση του θύματος – Με τραβούσε από τα μαλλιά, μου έλεγε «τελείωσες»

Η ανατριχιαστική κατάθεση της 27χρονη μητέρας, που έπεφτε συστηματικά θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της.
5'

Με κάθε λεπτομέρεια, ζώντας ξανά τον εφιάλτη και προσπαθώντας να συγκρατήσει την ψυχραιμία της, το θύμα της άγριας κακοποίησης στη Λούτσα έδωσε μια ανατριχιαστική κατάθεση στην οποία περιγράφει λεπτό προς λεπτό όλες εκείνες τις στιγμές που θεωρούσε πως θα ήταν και οι τελευταίες της.

Η κατάθεσή της ξεκίνησε με το περιστατικό του μαχαιρώματος το οποίο οδήγησε στο να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον εν διαστάσει σύζυγό της και τελικά να συλληφθεί.

Αναφέρει: «Στις 26 Ιουλίου βρισκόμουν στο σπίτι που μένω μαζί με το παιδί μου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι κι ενώ ήμουν μόνη στο σπίτι βγήκα για να πετάξω τα σκουπίδια και επιστρέφοντας πριν καν ανοίξω την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας μου επιτέθηκε ο κατηγορούμενος τραβώντας με από τα μαλλιά.

Με χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο, στο μάτι, στα χείλη και μου έλεγε “τώρα ήρθε το τέλος σου”. Μετά έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και προσπαθούσε να μου το καρφώσει στο στήθος. Εγώ έβαλα μπροστά το αριστερό μου χέρι όπου και με τραυμάτισε. Μου έλεγε: “Θα σε σκοτώσω μωρή π…, που πας και καταγγέλεις εμένα”. Συνέχιζε να προσπαθεί να με μαχαιρώσει καταφέρνοντάς μου τραύματα και στο άλλο χέρι και στην κοιλιά».

Η κοπέλα πίστευε ότι εκεί θα αφήσει την τελευταία της πνοή. Προσευχόταν που το παιδί της δεν ήταν σπίτι, όμως προσευχόταν και να ζήσει. Ενώ πάλευε με τον κατηγορούμενο, ξαφνικά ακούστηκε ένας γείτονας να φωνάζει: «Βοήθεια, τη σκοτώνει».

«Τότε, ο κατηγορούμενος πήδηξε το τοιχάκι κι έφυγε με το μηχανάκι του. Εγώ είχα πατήσει επανειλημμένα το Panic Button αλλά δεν λειτουργούσε κι έτσι κάλεσα το 100. Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου».

Το ερωτικό βίντεο και ο ξυλοδαρμός μπροστά στο παιδί τους

Η 27χρονη μητέρα κατήγγειλε στους αστυνομικούς και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από εκείνον λίγες μέρες πριν της επιτεθεί με μαχαίρι. «Αρχές Ιουλίου είχε έρθει έξω από το σπίτι και την ώρα που πήγαινα το παιδί μας βόλτα βγήκε από το αυτοκίνητο κι άρχισε να με χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο λέγοντάς μου: “Θα σε σκοτώσω”.

Με απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει βίντεο με ερωτική μας συνεύρεση, το οποίο τραβήχτηκε χωρίς τη συναίνεση μου. Τον κατήγγειλα στις 16 Ιουλίου γιατί ανέβασε τελικά το βίντεο στο Τik Τok και το είχε στείλει στη μητέρα μου, στον δικηγόρο μου, σε γνωστούς και φίλους και με είχε κάνει ρεζίλι».

Όπως υποστήριξε το κορίτσι, η αιτία όλου αυτού του μαρτυρίου είναι ο χωρισμός τους. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα έχανε το… κτήμα του. «Δεν μπορεί να δεχθεί τον χωρισμό μας. Εγώ τον χώρισα γιατί κάνει χρήση ναρκωτικών και μεθάει αλλά όσες φορές με έχει χτυπήσει ήταν νηφάλιος. Ήταν βίαιος και απέναντι μου και απέναντι στο παιδί μας».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το θύμα, ο κατηγορούμενος την είχε πείσει ότι θα αλλάξει γι’ αυτό κι ενώ αρχικά είχε απομακρυνθεί από εκείνον τελικά τον παντρεύτηκε για δεύτερη φορά: «Είχαμε χωρίσει και αργότερα ξαναπαντρευτήκαμε. γιατί έλεγε ότι θα αλλάξει και να προσπαθήσουμε από την αρχή για το παιδί αλλά η κατάσταση χειροτέρευσε. Όταν παντρευτήκαμε, είχε ήδη γεννήσει το παιδί μας. Δεν ήθελε να γίνει πατέρας και είχε εξαφανιστεί».

Τέλος, η νεαρή μητέρα καταγγέλλει ότι η ρήξη ήρθε όταν εκείνος άρχισε να κάνει χρήση ουσιών ( είχε ανοίξει μέχρι και το υγραέριο για να μαστουρώσει όπως είπε χαρακτηριστικά το θύμα) και να καταναλώνει αλκοόλ, ενώ αποκάλυψε στις αρχές ότι ο άνδρας στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική:

«Το 2019 ενώ ήμασταν παντρεμένοι ανακάλυψα ότι είχε ψυχιατρικό ιστορικό και στο νοσοκομείο, έμαθα ότι έπαιρνε φάρμακα από την ηλικία των 15 ετών. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε τάσεις φυγής .Οι γονείς του είχαν ζητήσει τον εγκλεισμό του το 2020 μετά από βίαιο ξέσπασμα του και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, τότε είχε κρυφτεί στη Μάνη».

Όπως άλλωστε κρύφτηκε και τώρα. Ο φαρμακοποιός συνελήφθη καθώς φίλη του θύματος τον είδε τυχαία στο δρόμο, κάλεσε την 27χρονη και εκείνη με τη σειράς της την αστυνομία.

Εκτός από τις σκηνές βίας, η γυναίκα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της και την εκδικητική συμπεριφορά που είχε ο εν διαστάσει σύζυγος της κατά του παιδιού του. Όπως αναφέρει, όταν έφυγε από το σπίτι τους τον Ιανουάριο, είχε πάρει όλα τα ρούχα του παιδιού τους και έμενε στο φαρμακείο. Στις 16 και στις 26 Ιανουαρίου, η γυναίκα πήγε συνοδεία αστυνομίας για να της δώσει τα πράγματα του παιδιού και το βιβλιάριο υγείας του.

Σχετικές ειδήσεις