Η στιγμή της σύλληψης της υπαλλήλου του ΕΦΚΑ για δωροληψία – Δείτε βίντεο

Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικοί με μηχανές, συμβατικό όχημα ακόμη και ταξί, συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω την επίορκη υπάλληλο του ΕΦΚΑ.
GLOMEX / ΣΚΑΪ.
2'

Την Πέμπτη (08/08), οι αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν μία υπάλληλο του ΕΦΚΑ για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Βίντεο κλειστού κυκλώματος που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, καταγράφει καρέ – καρέ τη στιγμή που αστυνομικοί με μηχανές, συμβατικό όχημα ακόμη και με ταξί, συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω την επίορκη υπάλληλο του ΕΦΚΑ.

Όπως φαίνεται, το ταξί γεμάτο με αστυνομικούς, σταματά δίπλα στα δύο οχήματα. Στο πρώτο βρίσκεται το θύμα του εκβιασμού και στο δεύτερο η υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ηλικίας 49 ετών.

Οι αστυνομικοί περικυκλώνουν τα δυο οχήματα, και μόλις η κατηγορούμενη παραλαμβάνει τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, περιμένουν να απομακρυνθεί το θύμα και στη συνέχεια συλλαμβάνουν την υπάλληλο του ΕΦΚΑ.

Στη συνέχεια, τη βάζουν σε άλλο συμβατικό όχημα και την οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει όλο το τετράγωνο και είχαν κλείσει τον δρόμο, ώστε η υπάλληλος να μην μπορέσει να διαφύγει με το ΙΧ της, σε περίπτωση που έφτανε σε αυτό.

Στο παρακάτω βίντεο, διακρίνονται τα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στο σπίτι της 49χρονης υπαλλήλου του ΕΦΚΑ που συνελήφθη για διαφθορά. Στα πλάνα φαίνονται δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που αποθήκευε σε διάφορα σημεία του σπιτιού της και ένα ποσό ύψους 62.000 ευρώ.

Η καταγγελία έγινε από μία γυναίκα ηλικίας 56 ετών, η οποία ανέφερε ότι η υπάλληλος τής ζήτησε 4.000 ευρώ για να επισπεύσει το επίδομα αναπηρίας της μητέρας της. Μάλιστα, όπως φαίνεται στα μηνύματα που αντάλλαξαν, της είπε πως μπορεί να της δώσει το ποσό σε δύο δόσεις.