Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο (11/08) στο Λυκαβηττό λόγω μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής έχει τον νομό Αττικής σε «κόκκινο» συναγερμό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο (11/08) στο Λυκαβηττό λόγω μεγάλου κινδύνου πυρκαγιάς
INTIME.
1'

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στον λόφο του Λυκαβηττού, καθώς για αύριο, Κυριακή 11 Αυγούστου, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό Αττικής.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το εικοσιτετράωρο.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων.

Επιπλέον, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώνει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

«Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση», υπογράμμισε ο Δήμος Αθηναίων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή