Αποκλειστικό: 1000+1 νύχτες στην Κεφαλονιά - Ο Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ στην Άσσο με τη συνοδεία του

Τα πανέμορφα νερά του Ιουνίου επέλεξε για τις διακοπές του ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Αποκλειστικό: 1000+1 νύχτες στην Κεφαλονιά - Ο Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ στην Άσσο με τη συνοδεία του
7'

Υψηλές παρουσίες συγκέντρωσε το απόγευμα του Σαββάτου το πανέμορφο χωριό της Άσσου στην Κεφαλονιά, εκ των ωραιότερων στην Ευρώπη, καθώς στον κόλπο της βρέθηκε το χλιδάτο σούπερ γιοτ «BLUE» ιδιοκτησίας του Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν συνοδευόμενο από δυο ακόμη υπερπολυτελή σκάφη.

Δείτε τον χάρτη στην γκάλερι:

Μια νηοπομπή που η αξία της ξεπερνάει το αστρονομικό ποσό του 1 δισ. δολαρίων!

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr απαθανάτισε το υπερπολυτελές γιοτ ενώ είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του κόλπου της Άσσου. Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το «ΒLUE» φυσικά ήταν δρακόντεια με ταχύπλοα να πραγματοποιούν διαρκώς περιπολίες. Τώρα το υπερπολυτελές γιοτ βρίσκεται στη Ζάκυνθο.

BLUE.jpg

Λίγα μέτρα πιο δίπλα ήταν το επίσης χλιδάτο «MAR», ιδιοκτησίας ενός άλλου μέλους της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Σεΐχη Σουρόορ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ναχιάν.

MAR.jpg

Η σκαφάτη τριάδα ολοκληρώθηκε με ένα εν των πλέον σύγχρονων σκαφών υποστήριξης, το «WAYFINDER», το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν ιδιοκτησίας του Μπιλ Γκέιτς, ωστόσο ενοικιάζεται σε VIP όπως η βασιλική οικογένεια των ΗΑΕ που βρέθηκε στην Ελλάδα και στο Ιόνιο.

Τα χλιδάτα γιοτ αποχώρησα μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, με το «BLUE» να αποχωρεί πρώτο, το «WAYFINDER» να ακολουθεί κατά... πόδας και το «MAR να ολοκληρώνεται τη νηοπομπή των εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Ο Σεΐχης Μανσούρ, η Μάνστστερ Σίτι και ο επόμενος αρχηγός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν που συχνά αναφέρεται ως Σεΐχης Μανσούρ, είναι βασιλιάς και πολιτικός των Εμιράτων νυν αντιπρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και ο υπουργός του προεδρικού δικαστηρίου και μέλος της άρχουσας οικογένειας του Άμπου Ντάμπι.

Είναι αδερφός του σημερινού προέδρου των ΗΑΕ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, και είναι παντρεμένος με τη Σεΐχα Μανάλ μπιντ Μοχάμεντ Αλ Μακτούμ, κόρη του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, του ηγεμόνα του Ντουμπάι. Δισεκατομμυριούχος, κατέχει μερίδια σε διάφορους ποδοσφαιρικούς συλλόγους μέσω της City Football Group, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Σίτι.

seixis.jpg

Ο Μανσούρ συμμετέχει σε διάφορες κρατικές επιχειρήσεις στα ΗΑΕ. Είναι πρόεδρος των δύο κρατικών επενδυτικών ταμείων των ΗΑΕ (Emirates Investment Authority, Mubadala Investment Company)και μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός τρίτου (Abu Dhabi Investment Authority).Είναι πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων[7] και της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC).

Ο Μανσούρ είναι ιδιοκτήτης του Abu Dhabi United Group (ADUG), μιας επενδυτικής εταιρείας για τη βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι, που απέκτησε τη Μάντσεστερ Σίτι τον Σεπτέμβριο του 2008. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, τον οποίο διαχειρίζονται ο Khaldoon Al Mubarak και η CFG, έχει επιβλέπει μια σημαντική αλλαγή από την εξαγορά, έχοντας κερδίσει επτά πρωταθλήματα κορυφαίας κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου του τίτλου μετά από 44 χρόνια και του πρώτου τίτλου της Premier League το 2012 και του τίτλου του Champions League το 2023.

Ο Mansour έχει πολλούς άλλους αθλητικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης FC στο Major League Soccer.

Το μαγευτικό «BLUE» αξίας 600 εκατομμυρίων δολαριών

Το 2022, το διάσημο ναυπηγείο Lurssen ξεκίνησε το υπέροχο Blue yacht, ένα σκάφος που προκαλεί δέος σχεδιασμένο από τον Terence Disdale. Ως ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου με όγκο 15.320 τόνων, το Blue είναι ελαφρώς μικρότερο από το διάσημο Dilbar, αλλά προσφέρει ένα ξεχωριστό επίπεδο μεγαλείου και κομψότητας.

Η προσμονή είναι μεγάλη για την παράδοση του Blue στον ιδιοκτήτη του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Αυτό το πολυτελές γιοτ είναι απόδειξη των εξαιρετικών ταλέντων του Terence Disdale, ο οποίος δεν είναι μόνο υπεύθυνος για τον εξωτερικό σχεδιασμό του γιοτ αλλά και για πλούσιο εσωτερικό.

Το Blue λέγεται αντικατέστησε το γιοτ Topaz, του σεΐχη Mansour bin Zayed al Nahyan στον στόλο του.

Η εκτιμώμενη αξία του Blue ανέρχεται σε 600 εκατομμύρια δολάρια που κόβει την ανάσα, με ετήσιο κόστος λειτουργίας περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια.

]Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, οι γνώστες του κλάδου εκτιμούν ότι το πολυτελές Yacht Blue μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τουλάχιστον 48 επισκέπτες σε 24 πολυτελείς καμπίνες. Επιπλέον, αυτό το εντυπωσιακό megayacht έχει σχεδιαστεί για να στεγάζει πλήρωμα και προσωπικό 80 ατόμων σε 40 άρτια εξοπλισμένες καμπίνες, εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό επίπεδο εξατομικευμένης εξυπηρέτησης για όλους τους επισκέπτες του πλοίου.

To μήκος του είναι 160 μέτρα.

Το υποστηρικτικό... φάντασμα «WAYFINDER»

Το καταμαράν που συνόδευε τον βασιλιά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι το πλέον διάσημο στον κόσμο στην ειδικότητά του αλλά και το πλέον ακριβό, η αξία του οποίου αγγίζει τα 375 εκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται στα 69 μέτρα μήκος.

Το «WAYFINDER» με δυνατότητα λειτουργίας σε όλο τον κόσμο (εκτός από τις Ice Zones) το καταμαράν WAYFINDER διατίθεται ως ναυλωμένο γιοτ από μόνο του ή, συνηθέστερα, ως σκάφος υποστήριξης σε μητρικό πλοίο.

Το κύριο κατάστρωμα του ναυλωμένου γιοτ WAYFINDER είναι αφιερωμένο στον χώρο αποθήκευσης τροφίμων, ενώ καταλύματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενήσουν επαγγελματικό προσωπικό, βρίσκονται στο επάνω κατάστρωμα.

Το γιοτ WAYFINDER μπορεί να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες σε 11 άρτια εξοπλισμένες καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων εννέα μονών καμπινών και δύο δίδυμων καμπινών, η καθεμία εξοπλισμένη με εγκαταστάσεις μπάνιου.

Επιπλέον δύο περιστασιακά εργαζόμενοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε μια δίδυμη καμπίνα στους χώρους του πληρώματος.

Υπάρχει επίσης ένα heli-lounge όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν τη μεταφορά τους με ελικόπτερο και δύο ειδικούς χώρους για φαγητό, οι οποίοι αναδεικνύονται από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Ως ιδιοκτήτης παρουσιάζεται ο Μπιλ Γκέιτς ενώ πέρσι δημοσιεύματα το ήθελαν να έχει τεθεί προς πώληση από τον «Mr.Microsoft».

O... φτωχός συγγενής «MAR»

Τη νηοπομπή ολοκλήρωνε το MAR (προηγούμενο όνομα LANA), το χλιδάτο γιοτ του Σεΐχη Σουρόορ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ναχιάν.

Το Mar έχει μήκος 107 μέτρα. Κατασκευαστής του γιοτ είναι η διάσημη Benetti SpA από την Ιταλία, η οποία ξεκίνησε το Mar το 2020. Το superyacht έχει δοκό 14,4 m, βύθισμα 4,3 m και όγκο 3.891 GT.

Στο superyacht, Mar μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 16 επισκέπτες, ενώ διαθέτει επίσης κατάλυμα για 34 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου. Η Mar έχει χαλύβδινη γάστρα και υπερκατασκευή αλουμινίου. Τροφοδοτείται από 8 κινητήρες Caterpillar Inc.

Στην παγκόσμια κατάταξη για τα μεγαλύτερα γιοτ, το superyacht, Mar, βρίσκεται στον αριθμό 69.

Ιδιοκτήτης ο Σεΐχης Suroor bin Mohammed bin Khalifa Al Nahyan μια εξέχουσα προσωπικότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περισσότερο γνωστή ως ιδιοκτήτης των εμβληματικών Etihad Towers και του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου Abu Dhabi.

Γεννημένος στην οικογένεια Al Nahyan με επιρροή, ο Sheikh Suroor είναι ο μικρότερος γιος του Sheikh Mohammed bin Khalifa Al Nahyan και εγγονός του Khalifa bin Zayed bin Khalifa Al Nahyan.

Ο πατέρας του, ο Σεΐχης Μοχάμεντ, ήταν πεθερός του ιδρυτή των ΗΑΕ, του αείμνηστου Σεΐχη Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν, καθιστώντας τον Σεΐχη Σουρούρ θείο του πρώην Προέδρου των ΗΑΕ και ηγεμόνα του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Zayed Al Nahyan.

Η αξία του «MAR» ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή