Πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στη Σταμάτα η φωτιά - Φωτογραφίες ντοκουμέντο του Newsbomb

Για τον οικισμό της Σταμάτας έχει ήδη σταλεί μήνυμα εκκένωσης από το 112 λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Βαρνάβα
1'

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα με απανωτά μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών.

Φωτογραφίες/βίντεο: Σωτήρης Σκουλούδης

Η κατέυθυνση της φωτιάς είναι προς τα ανατολικά της Σταμάτας, με την περιοχή να εκκενώνεται από την Πολιτική Προστασία προς Εθνική Οδό μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς, με τους ανέμους να επιμένουν στα 6 με 7 μποφόρ καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.

Όπως μεταδίδει ο αρχισυντάκτης του Newsbomb.gr Σωτήρης Σκουλούδης από τη Σταμάτα, στην πλατεία βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι, με την αστυνομία και κλιμάκιο της πυροσβεστικής, ενώ το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται πως εντοπίζεται πάνω από το γήπεδο της Σταμάτας, σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής στο newsbomb. Το μέτωπο έχει απλωθεί σε πολλά σημεία «θυμίζοντας μέρες 2009», ενώ σκοπός είναι να μην περάσει προς τον Διόνυσο καθώς και από την εθνική οδό.

Από το γήπεδο της Σταμάτας η εικόνα είναι πως η φωτιά βρίσκεται πίσω από τους λόφους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες στο newsbomb, στην περιοχή έχουν καεί εκτάσεις και δεν θα περάσουν εύκολα οι φλόγες. Αυτή τη στιγμή εντός του οικισμού δεν φυσάει.