Φωτιά στον Βαρνάβα: Αυτό είναι το σχέδιο της Πυροσβεστικής - Πώς θα «επιτεθεί» στις φλόγες το πρωί

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής
Σωτήρης Σκουλούδης/Newsbomb.gr
1'

Η Ανατολική Αττική έχει παραδοθεί στις φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Πλέον, ο στόχος των δυνάμεων της Πυροσβεστικής είναι η καθυστέρηση της πυρκαγιάς. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι αδύνατον να σβήσουν οι φλόγες ή να τεθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε το σχέδιο είναι να προστατευτούν οι περιουσίες των πολιτών και η μάχη να συνεχιστεί το ξημέρωμα.

Τι σημαίνει αυτό επιχειρησιακά;

Λίγο μετά τις 5 το πρωί της Δευτέρας θα πετάξουν δυο ελικόπτερα τα οποία θα χαρτογραφήσουν την περιοχή και τα επικίνδυνα σημεία ώστε λεπτά αργότερα να βρεθούν στον αέρα όλα τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Πυροσβεστικής, στον αέρα θα αποφασιστεί πού θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα τα οποία ουσιαστικά και αποτελούν την μεγάλη δύναμη για να κατασβεστεί η τεράστια φωτιά.

Εντυπωσιακά τρομακτική η megafire από ψηλά

Η φωτιά στον Βαρνάβα είναι ουσιαστικά η πρώτη megafire για την οποία είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που πυροδοτούν την εκδήλωσή τους.

Χρήστες του twitter, οι οποίοι βρέθηκαν να κοιτούν από ψηλά την Αττική ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, ανέβασαν φωτογραφίες απαθανατίζονταν την τεράστια πυρκαγιά από ψηλά.