Φωτιά στην Αττική: Εγκλωβίστηκαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στον Μαραθώνα

Εντολή για εκκένωση πολλών περιοχών στην Αττική λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς - Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στα σημεία
Eurokinissi
1'

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, εγκλωβίστηκαν αστυνομικοί στον Μαραθώνα, την ώρα που επιχειρούσαν προκειμένου να βοηθήσουν πολίτες της περιοχής να απομακρυνθούν, καθώς η ισχυρή φωτιά που ξέσπασε χθες εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν πολίτες, καθώς όφειλαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή του Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας καταγράφονταν παρόμοια περιστατικά, ενώ επισημάνθηκε πως όποιος πολίτης αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, οφείλει να επικοινωνεί με το 100.

Έχει δοθεί σαφής εντολή για εκκένωση πολλών περιοχών στην Αττική. Ειδικότερα, εκκενώνονται Νέα και Παλαιά Πεντέλη, ενώ ήχησε το 112 για Ανθούσα, Μελίσσια, Πολιτεία, Ντράφι, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Η μάχη των πυροσβεστών και των αστυνομικών στον Μαραθώνα είναι ακατάπαυστη, ενώ την ίδια ώρα στη βορειοανατολική Αττική επιχειρούν συνολικά σε δύο κύκλους 32 εναέρια μέσα (17 ελικόπτερα και 15 αεροσκάφη).