Φωτιά στην Αττική: Ξεπερνά τα 30χλμ. το μέτωπο της πυρκαγιάς - Φουντώνουν οι άνεμοι

Ακατάπαυστη η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά - Δυσχεραίνουν την κατάσταση οι ισχυροί άνεμοι

Φωτιά στην Αττική: Ξεπερνά τα 30χλμ. το μέτωπο της πυρκαγιάς - Φουντώνουν οι άνεμοι
1'

Το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Βαρνάβα έχει ξεπεράσει το μήκος των 30 χλμ. με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες, ενώ οι πολίτες να καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η φωτιά «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο πεντελικό όρος» λίγο πριν τις 6 σήμερα το πρωί «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτοί θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ κατά τις μεσημεριανές ώρες. Το αποτέλεσμα όμως είναι πως οι άνεμοι που έχουν φουντώσει τις τελευταίες ώρες έχουν ήδη βοηθήσει τη φωτιά να διανύσει μια τεράστια απόσταση καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της με το μήκος του μετώπου να ξεπερνά κατά πολύ τα 30χλμ.

Σύμφωνα με τον πυρομετεωρολόγο Θεόδωρο Γιάνναρο η φωτιά μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες «έτρεξε» απόσταση μεγαλύτερη των 30-40χλμ.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης από την πυροσβεστική, στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη 560 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντες και δεκάδες οχήματα. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετάνε σε δύο κύκλους πάνω από τα μέτωπα, συνολικά 32 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή