Μανιασμένοι οι άνεμοι: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τι προβλέπει ο Μαρουσάκης για τις επόμενες ώρες

Φωτιά στην Αττική: Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι μέσα στις επόμενες ώρες 

Μανιασμένοι οι άνεμοι: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ,  τι προβλέπει ο Μαρουσάκης για τις επόμενες ώρες
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
2'

Άνιση είναι η μάχη με τις φλόγες στην πολυμέτωπη φωτιά στην Αττική, καθώς οι ισχυρότατοι άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ και συγκεκριμένα αναφέρει:

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 348 - ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024/1000 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 12-08-24/03 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1004 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ 1020 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΜΕΧΡΙ 12/13 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8

Την ίδια στιγμή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr έχουν παρουσιάσει την πρόγνωσή τους για τους ανέμους μέχρι το απόγευμα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, η επόμενη ομάδα χαρτών παρουσιάζει την πρόγνωση για τις ριπές του ανέμου στην Αττική από το πρωί (09:00) της Δευτέρας 12 Αυγούστου έως το απόγευμα (18:00) της ίδιας ημέρας. Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται, από το πρωί (09:00) έως και το απόγευμα (18:00) Δευτέρας 12 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς (σημειώνεται με το κόκκινο πλαίσιο στους χάρτες) αναμένονται ριπές ανέμου που θα ξεπερνούν τα 70 - 80 km/h. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 18:00 - 19:00 (θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση).

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε δική του ανάρτηση αναφέρει: Πολύ δύσκολη η κατάσταση σήμερα στο νομό Αττικής όπου έχουμε σε εξέλιξη εκτεταμένα πύρινα μέτωπα προς το βορειοανατολικό τμήμα. Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία θέλουν ριπές του ανέμου κοντά στα 8 μποφόρ τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες. Καλή δύναμη σε όσους επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή