Φωτιά στην Αττική: Αυτά είναι τα κέντρα για προσωρινή διαμονή των πληγέντων από την πυρκαγιά

Χώρους φιλοξενίας διαθέτουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής για τους πολίτες που έχουν πληγεί από τις φωτιές 
NEWSBOMB.GR/ ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
2'

Ανοιχτό θα παραμείνει το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη) στην Αγία Παρασκευή, από σήμερα, Δευτέρα (12/08/2024) και για όσο χρειαστεί, με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μυλωνάκη. Στο γήπεδο μπορούν να φιλοξενηθούν πυρόπληκτοι, οι οποίοι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και χρειάζονται προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Επίσης, για τους πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου διαθέτει για φιλοξενία το ΚΑΠΗ Πικερμίου (επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 8) και ΚΑΠΗ Ραφήνας (επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 21), τα οποία διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και παρέχεται φαγητό και νερό στους φιλοξενούμενους.

Ανοιχτά είναι και τα κέντρα φιλοξενίας στο δήμο Πεντέλης, καθώς και το κολυμβητήριο στα Μελίσσια.

Δύο αίθουσες για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ανοιχτές στον Δήμο Βριλησσίων. Η αίθουσα των ΚΑΠΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων επί της οδού Κισσάβου 11 είναι ανοιχτή για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Ανοιχτή παραμένει για όσο χρειαστεί και η αίθουσα στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης πρ. ΤΥΠΕΤ στη συμβολή των οδών Μπακογιάννη και Πλαταιών. Σε περίπτωση που χρειαστεί οι συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων στο τηλ. 6942475475

Oι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες, έπειτα από επικοινωνία του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρεια και δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα:
https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Σχετικές ειδήσεις