Φωτιά στην Αττική: «Μένουμε στα σπίτια μας - Θα τα σώσουμε», λένε στο Newsbomb.gr κάτοικοι

Μαρτυρία κατοίκου της Διώνης που προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από τη φωτιά
1'

Κάτοικοι της Διώνης μιλούν αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και ξεκαθαρίζουν πως θα παραμείνουν στο σημείο προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους, καθώς αυτά απειλούνται από την πύρινη κόλαση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, κάτοικος της περιοχής της Διώνης ισχυρίζεται πως «μένουμε εδώ, το παλεύουμε, και βρέχουμε συνεχώς». Συμπλήρωσε πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Παραδέχθηκε πως από το σημείο έχουν περάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και εναέρια μέσα προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Φωτορεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Διώνης. Μάλιστα, αμέσως τέθηκε συναγερμός για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Έτσι, σώθηκαν από θαύμα τέσσερα ανήλικα παιδιά και ένας ηλικιωμένος, που παρέμεναν σε σπίτι στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία που βρίσκεται στο σημείο συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους γίνεται. Πολλοί όμως αρνούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις, διότι θέλουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.