Φωτιά στην Αττική - Συγκλονίζει κάτοικος στο Newsbomb.gr: «Πυκνοί μαύροι καπνοί» στη Διώνη

Σπίτια στη Διώνη τυλίχθηκαν στις φλόγες - Οι κάτοικοι δεν απομακρύνονται. Θέλουν να σώσουν τις περιουσίες τους

Φωτιά στην Αττική - Συγκλονίζει κάτοικος στο Newsbomb.gr: «Πυκνοί μαύροι καπνοί» στη Διώνη
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
2'

Η πύρινη κόλαση στη Διώνη έκαψε σπίτια, όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες του Newsbomb.gr. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στον Σωτήρη Σκουλούδη και περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν σήμερα το πρωί, όταν η φωτιά έφτασε στην περιοχή τους κάνοντας λόγο για πυκνούς μαύρους καπνούς.

Γειτόνισσα του σπιτιού που κάηκε στην οδό Βέροιας στη Διώνη, είπε στο Newsbomb.gr πως «λάβαμε μήνυμα από το 112 ότι πλησιάζει η φωτιά προς τη μεριά μας. Φύγαμε κοντά στις 7:30. Μετά, κατά τις 9:00 ανέβηκα για πάρω κάποια πράγματα και είδα πολύ πυκνό μαύρο καπνό στο σπίτι του γείτονα. Οπότε αναγκαστήκαμε και φύγαμε τρέχοντας».

Το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στις εικόνες ήταν να κάνει ολοσχερώς το σπίτι στο τέρμα της οδού Βέροιας.

Νωρίτερα, άλλοι κάτοικοι της Διώνης μίλησαν αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και ξεκαθάρισαν πως θα παραμείνουν στο σημείο προκειμένου να σώσουν τα σπίτια τους, καθώς αυτά απειλούνται από την πύρινη κόλαση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, κάτοικος της περιοχής της Διώνης ισχυρίζεται πως «μένουμε εδώ, το παλεύουμε, και βρέχουμε συνεχώς». Συμπλήρωσε πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Παραδέχθηκε πως από το σημείο έχουν περάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και εναέρια μέσα προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Παλεύουν με κουβάδες και λάστιχα για να σώσουν σπίτια στη Διώνη

Με τη φωτιά να μαίνεται στην Αττική και την κατάσταση στη Διώνη να είναι ανεξέλεγκτη, οι κάτοικοι που παραμένουν στα σπίτια τους, παλεύουν με ιδία μέσα για να σώσουν τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες ντοκουμέντο του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr, οι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους. «Θα μείνουμε εδώ», λένε στο Newsbomb.gr και με κουβάδες και λάστιχα κάνουν τα πάντα για να μην παραδοθούν στις φλόγες οι κόποι μιας ζωής.

Την ίδια ώρα τεράστια είναι και η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στη Διώνη και τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή