Φωτιά στην Αττική: Προληπτική εκκένωση δομής Χρόνιων Πασχόντων στα Μελίσσια

Η μεταφορά των ασθενών λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης στάχτης και καπνού στην περιοχή. 

Φωτιά στην Αττική: Προληπτική εκκένωση δομής Χρόνιων Πασχόντων στα Μελίσσια
1'

Στην προληπτική απομάκρυνση των 57 φιλοξενούμενων στη Δομή Χρονίων Πασχόντων στα Μελίσσια και τη φιλοξενία τους σε άλλες δομές που εποπτεύονται από το ΥΚΟΙΣΟ, προχώρησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Αν και η δομή δεν διέτρεξε κίνδυνο εξαιτίας της φωτιάς με απόφαση της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, αποφασίστηκε η μεταφορά των ασθενών λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης στάχτης και καπνού στην περιοχή.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά και τις σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απομακρύνθηκαν ταχύτατα και με ασφάλεια 32 μικρά παιδιά και 10 εργαζόμενοι από τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης, που αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Τα βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 5 ετών μαζί με τους φροντιστές τους, φιλοξενούνται πλέον στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού “Η Μητέρα” στο Ίλιον.

Ειδικός σχεδιασμός έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και για τις κατασκηνώσεις της Νέας Μάκρης/ Αγίου Ανδρέα και Κερατέας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή